Как да си отгледаме лимон в саксия

816
Как да си отгледаме лимон в саксия

Доказано е, че в стая, в която има саксии с лимони, болестотворни организми не се размножават. Л

Липсата на двор и голяма градина не бива да ни лишава от възможността да се радваме на чара на лимоновото дръвче вкъщи. Можем да го отглеждаме в апартамента и на балкона си. Доказано е, че в стая, в която има саксии с лимони, болестотворни организми не се размножават. Листата на лимона отделят във въздуха 85 различни лечебни вещества, включително камфор и тимол.

За да отгледате лимоново дръвче, трябва да си набавите семена или разсад. А можете и директно да си го купите дръвчето от цветарски магазин, съветва Дарик радио.

Изберете качествена почва, богата на хранителни микроелементи. Дръвчето трябва да бъде поливано много често, тъй като почвата изсъхва много по-бързо, отколкото когато е засадено директно в земята. Хлорът е вреден за цитрусовите растения и затова хлорираната вода трябва да престои, преди да се използва за поливане.

Лимоновото дръвче трябва да бъде отглеждано на място, което му осигурява достатъчно светлина, за да даде здрави и хубави плодове. Най-благоприятната температура за развитие на лимона е между 18 и 25 градуса. То не понася течение и обича шарена сянка. Не се препоръчва да се мести често, защото ще загине.

През зимата подхранването се ограничава до минимум. Тор се слага само под формата на воден разтвор, който съдържа 5 г суперфосфат от калиева селитра на 1 л вода. Плодните дръвчета, отглеждани в саксия, дават по-малко плодове, в сравнение с тези, засадени навън. Но реколтата ще си бъде екологична и лично ваша.

Добави коментар