Как да си направим скраб за лице от шипки

148
Как да си направим скраб за лице от шипки

Една рецепта, която можете да приготвяте у дома

Шипките са дар от природата, който вероятно познавате заради свойствата му да укрепва имунната система. Те съдържат много витамин С, а също така и други ценни хранителни вещества.

Докато правите поредния си чай от шипки, добре е да знаете, че козметиците отдавна са решили да използват това растение за други цели... а именно? Като скраб за лице.

Ето една рецепта, която ви препоръчваме да опитате у дома.

Необходими са ви половин чаша шипки. Почистете ги от семките, измийте ги и ги бланширайте за 1-,15 минути, за да станат меки.

След това смелете шипките и ги смесете с едра сол. Добавете малко зехтин.

Полезните есенни билки

Нанесете получения скраб върху кожата на лицето си. Масажирайте нежно. Накрая изплакнете с вода.

За шипката:

Наричат шипката „царица на билките" и това не е случайно, защото тя съдържа букет от полезни за организма вещества. По разнообразието и количеството витамини тя превъзхожда голяма част от познатите ни лечебни растения.

В 100 г плодове шипки например се съдържат около 2 г витамин С, което е с 30-40 пъти повече, отколкото в червените домати и лимоните и с около 300 пъти повече в сравнение с ябълките.

Освен това малките червени плодчета съдържат ценен комплекс от естествен витамин А, незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6, мощни антиоксиданти и витамин Е, които са важни за здравето и красотата на кожата. Отварата от шипки е отличен начин да върнем кондицията на организма и да се "имунизираме" против грип. Добави коментар