Как да се спасите от изречението “Нямам какво да облека”

260
Как да се спасите от изречението “Нямам какво да облека”

Причината да казваме изречението "Нямам какво да облека" е психологическа

Гардеробът ни прелива от дрехи, някои от които дори сме забравили, че съществуват. Въпреки това всяка сутрин сме изправени пред трудното решение какво да облечем и накрая неминуемо стигаме до изречението "Нямам какво да облека". Да не говорим, ако бързаме за среща. Тогава в почти всички случаи решаваме, че имаме нужда от нова рокля и наистина няма нищо в дрешника, което да е подходящо за случая.

Спомняте ли си с какво желание сте купували дрехите, които имате? За някои от тях сте дали цяло състояние и сте копнеели да ги притежавате. Били сте най-щастливи, когато най-накрая са се озовали у вас. Сега обаче, когато ги притежавате, те са нещо, което не ви прави никакво впечатление и дори не искате да виждате. Причината да казваме изречението "Нямам какво да облека" е психологическа.

Всъщност ще се изненадате какъв голям избор имате. Вижте няколко трика, които ще ви помогнат да избието този израз от главата си и да погледнете на гардероба си с други очи, подбрани от вестник "24 часа".

Подредете гардероба като в магазин

Когато влезем в магазин, сякаш всичко ни хваща окото. Това е така, защото е подредено, всяко дреха е поддържана и се вижда ясно. Организирайте гардероба си така, че да няма нещо, което да се губи от погледа ви. Сложете панталоните на едно място, а блузите на друго. Същото се отнася за палтата, ризите и якетата. Така ще ви бъде много лесно да направите комбинация, когато бързате.

Много е важно да поддържате дрехите чисти и изгладени. В кой магазин от закачалката виси мръсна и омачкана блуза? Дреха в такъв вид определено няма как да ви хване окото. Затова отделяйте достатъчно внимание и грижи облеклото ви да е изгладено и чисто. Подредете обувките по сезон и стил. Така няма да се налага да отваряте всички кутии, за да търсите даден чифт и да създавате излишен хаос.

По същия начин подредете и бижутата си. Не слагайте всичко в една кутия, защото така, освен че рискувате верижките им да се оплетат и скъсат, няма да намерите каквото ви е нужно. Отделете ги в различни кутии или си купете поставка за обеци. Така ще ви е много по-лесно да изберете.

Сложете на закачалки готови комбинацииЗа да не губите време всяка сутрин, направете готови стилове по закачалки. Комбинирайте блузи с якета или жилетки, които си отиват. За да внесете малко свежест в гардероба, дори може да ги надпишете по дни. Запомнете едно правило: Колкото по-интересен направите гардероба си, с толкова по-голямо желание ще подбирате дрехите си.

Съчетавайте стари с нови дрехи

Това е един от най-изпитаните методи за обличане. Комбинирайки старо с ново, носим току-що купената пола, без да забравяме в гардероба старата риза, която всъщност никак не е за изхвърляне. Опитвайте се да използвате всяко едно нещо, което имате. Все пак именно затова сте купували тези дрехи - за да ги носите, а не за да хващат прах, докато мрънкате, че няма с какво да отидете на среща.

Подредете по цветовеПодреждайки дрехите по цветове, ще ви е лесно да намерите бързо това, което сте замислили да облечете. За да организирате лесно гардероба по този начин, започнете още след изпирането. След пералня с бяло пране сложете всичко на едно място. И по същия начин с черното и цветното. Добре е да отделите спортните от елегантните дрехи. Това също ще ви спечели време.

Отделете най-любимите си рокли

Всяка жена има поне няколко тоалета, които са любими и в тях се чувства най-красива и слаба. Вземете точно тях и им отделете специално място в дрешника си. По този начин следващия път, когато имате специална среща, няма да се колебаете 2 часа с какво да излезете.

Подарете всичко, което не носите

Не трупайте дрехи, които не носите, с оправданието, че все някога може да ви се наложи и да ви потрябват. Всичко ненужно и това, което знаете, че няма да сложите, колкото и да отричате, просто подарете или дарете в дом. Така хем ще улесните избора си и ще изчистите гардероба, хем ще направите добро на човек в нужда.Добави коментар