Как да се мотивираме да отслабнем

413
Как да се мотивираме да отслабнем

Какви са вашите ползи от излишните килограми?

Много хора искат да отслабнат. Проблемът е, че нямат волята да следват продължително време целта си. За някои спазването на диета и записването в близкия спортен център са идеи невъзможни и останали назад в миналото. Как да се мотивираме? На този въпрос отговор дава специалистът по хранително поведение Ирина Лопатухина.

По думите й, струва си да се замислим върху въпроса защо ни е необходимо излишното тегло. Не се удивявайте – пълнотата нерядко ни носи плюсове. Например, позволява ни да отблъснем общуването с мъже, които поради някаква причина са ни неприятни. Или, обратното, да удържим мъжа до себе си, тъй като цялото ни внимание е насочено към него и не остава време да се погрижим за самите нас. Колко подло ще бъде, ако ви изостави, нали?

Много хора не си дават сметка, че излишните килограми са им нужни. В същото време, ако определите какви „дивиденти” ви носи тя, можете да решите по друг начин проблема с килограмите – да се вдъхновите да се храните здравословно и да тренирате.За да разберете какви бонуси ви носят тлъстинките, пробвайте да направите следното упражнение. Уединете се, седнете удобно, затворете очи и се отпуснете. Представете си, че влизате в стая, където има събиране.

Как сте облечени? Как хората реагират на появата ви? Как се чувствате? Какво прави в стаята? Кое място е най-удобно за вас? А кое ви създава най-голям дискомфорт? Сега отворете очи и отново ги затворете. Отново се потопете във фантазията си. Събирането си остава такова, каквото е било преди, но вие, като с вълшебна пръчица, сте станали стройни. Отговорете отново на поставените преди малко въпроси.

Следващата стъпка – подробно запишете своите впечатления в две колонки: „Аз съм дебела” и „Аз съм стройна”. Резултатите ще ви помогнат да отворите очи за истинските си желания и комплекси. Работейки върху тях, вие ще разберете коя е най-добрата стъпка към желаната фигура.Можете да използвате като стимул за отслабване каквото решите – влюбване, желание да облечете красива рокля и т.н. Най-важното е да сте психически готови за промяната.Коментари

Коментар: 1
mbnb

totalni gluposti


  • 1

Добави коментар