Как да се грижим за сухата кожа

55
Как да се грижим за сухата кожа

Слънцето и вятърът бързо изсушават кожата

Сухата, предизвикваща лющене и сърбеж, кожа е състояние, което никой от нас не си пожелава. Тя представлява проблем за мнозина и се обуславя от редица фактори, включително времето, обезводняване и общо здравословно състояние. За щастие, сухата кожа на лицето се поддава на бързо лечение и не изисква влагане на много финансови средства.

Как да избегнем сухата кожа
За да избегнете сухата кожа, пийте много вода. Общото правило гласи: минимум осем водни чаши на ден. По желание можете да изпиете още една-две чаши повече.

Взимайте си топъл или хладен душ. Ако искате да се къпете именно с гореща вода, ограничете времето под душа и не използвайте сапун за измиване на лицето. По-добре се снабдете със специални маски за суха кожа на основата на зехтин.

Правете си маска на лицето 1-2 пъти седмично. Използвайте мека гъба за по голяма ефективност. По този начин ще се избавите от мъртвите клетки, заради които се лющи кожата. Лосионите и овлажняващите кремове също се справят с проблемната суха кожа.

Ежедневното овлажняване на кожата на лицето трябва да се превърне за вас в незаменима процедура. Изберете подходящ овлажняващ крем или лосион. Използвайте го веднъж рано сутрин или преди заспиване, за да предотвратите сухотата на кожата сутрин. Позволете на крема да попие добре в кожата ви. Ако имате чувствителна кожа, избягвайте употребата на овлажняващи кремове с различни плодови аромати.Избраният от вас крем е добре да предотвратява кожата от въздействието на негативните външни фактори. Слънцето и вятърът бързо изсушават кожата, затова е препоръчително да вземете мерки преди да излезете на улицата.

Използвайте слънцезащитен крем и избягвайте продължителното въздействие на различните климатични условия. Сухият зимен въздух, например, също изсушава кожата. Желателно е да използвате допълнителни кремове преди излизане навън, независимо от сезона.Добави коментар