Как да отслабнем със закуска?

235
Как да отслабнем със закуска?

Трябва само да се спазват няколко прости правила

Закуската – първото и най-важно хранене за деня, е идеален инструмент за отслабване. Трябва само да се спазват няколко прости правила, съветва вестник Стандарт.

Калории

Закуската трябва да съдържа между 300 и 400 калории. Ако опитвате да отслабнете, старайте се в закуската ви да има между 300 и 350 калории. Ако искате да запазите теглото си и тренирате, закуската трябва да съдържа между 350 и 400 калории.

Въглехидрати

Около 45-55% от калориите трябва да бъдат от въглехидрати, което означава около 40-50 грама въглехидрати. Избягвайте храните с прекалено много захар или бяло брашно. Наблягайте на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.Протеини

Между 15 и 20% от закуската трябва да бъдат протеини, което означава от 13 до 20 грама. Достатъчното количество протеини е важно за поддържането на здравословен начин на живот. Най-популярните източници на протеин са яйцата, млякото, млечните продукти, ядки, пълнозърнести храни.

Мазнини

Те трябва да са около 10-15 грама, което е около 30% от закуската ви. Избягвайте наситените мазнини като бекон и сирене и приемайте мононенаситени мазнини - зехтин, ядки, авокадо и т.н.

Фибри

Препоръчителната доза е 25 грама фибри, което са 25% от закуската. Горски плодове, круши, ябълки, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни са най-добрите източници на фибри.

Захари

Те не трябва да надвишават 36 грама. Когато добавяте захар или подсладители в напитките си, старайте се да не слагате повече от 6 грама, което е около лъжичка и половина.

Време

Идеалният вариант е да закусвате е 30-60 минути след събуждане. Ако сте от хората, които не обичат да се хранят веднага, след като се събудят, може да разделите закуската си на две части. Хапнете нещо малко, след като се събудите и изяжте останалата част след час и половина.

Добави коментар