Как да отслабнем през есента

173
Как да отслабнем през есента

Особености на гладуването през студените месеци

Първо, да се отслабва може през всички сезони на годината, в това число през есента и зимата. Просто усилията за постигането на желания резултат ще бъдат малко повече. В случай, че спазвате диетата си стриктно, нямате повод за съмнения и тревога.

Второ, характерно за отслабването през есента е, че не бива да се стремите към рязко понижаване на теглото. Твърде строгите диети или прекалено интензивно физическо натоварване не са препоръчителни. И първото, и второто могат да доведат до влошаване на качеството на живот, преумора, понижаване на работоспособността и лошо настроение, а като резултат – срив!

Не си поставяйте бясно темпо за отслабване. Нормалното темпо изисква по 1 до 3 килограма на месец.Ако сте решили целта ви през есента и зимата да се изразява в запазване на досегашното тегло, като се стремите да не наддадете до пролетта – задачата ви е по-лесна. За поддържане на теглото е напълно достатъчно да намалите количеството на мазнините, които приемате, а също така на захарните изделия. Яжте по-често, по-разнообразно и бавно.

За постигане на целта си не пренебрегвайте тонизиращата гимнастика и аеробните тренировки. Хармоничното съчетание между двигателен режим и хранене стимулира разграждането на мазнини, подобрява настроението и спомага за по-слабия апетит.

По време на есента и зимата специалисти препоръчват да отдадем предпочитание на някои тонизиращи процедури – масаж, джакузи, спа процедура и т.н. Така ридуцирате риска от депресия, отново повлиявате положително настроението си и стимулирате свалянето на излишните килограми.

Предлагаме ви няколко диети, на които да хвърлите поглед:

Диета "Минус вечеря"

Бананова диета

Как отслабват звездите: Рене Зелуегър

3 диети, които ще се харесат на мъжетеДобави коментар