Как да направите почистването забавно за децата

33
Как да направите почистването забавно за децата

Независимо дали правите цялостно пролетно почистване или просто се опитвате да овладеете обичайния хаос, включете и децата

Независимо дали правите цялостно пролетно почистване или просто се опитвате да овладеете обичайния хаос, включете и децата. Това ще помогне за изграждане на полезни навици и ще насърчи чувството им за независимост.

Ето няколко трика, с които задълженията няма да бъдат досадни, а забавни. 

Осигурете им малки инструменти  - кофа, метла, лопата. Това ще ги накара да се чувстват специални и да се включат с радост в дейностите.

Ако успеете да намерите цветни и забавни кърпи за почистване – дайте им ги. Така работата ще бъде забавление и игра.

 

Използвайте количка за играчки или количка за кукли като инструмент за събиране. Изпращайте ги на мисия от стая в стая, за да намират вещи и да ги доставят до стаите, в които трябва да бъдат.

Съставете списък с награди, които ще получават след всяка задача.

Състезавайте се срещу часовника, за да ги държите мотивирани. Задайте таймера на телефона си, оставяйки децата да избират най-забавния за тях звук за известия.

Добавете доза въображение, като насърчавате играта на преструвки. Снежанка може да охка, докато работи, а инспектор Клозо да проверява напредъка на работата.

Направете домашно приготвени препарати за почистване. Те не съдържат вредни химикали и струват по-малко от версиите, закупени от магазина. Добавете капки етерични масла за аромат. Забъркайте заедно с детето 1 чаена лъжичка веро, 1 супена лъжица сода за хляб и 1 чаша бял оцет в 4 чаши гореща вода. Добавете 25 капки етеричното масло по ваш избор. Изсипете сместа в бутилка със спрей и я използвайте, за да почистите плотове и плочки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Добави коментар