Как да извлечем максимума от дневния сън

105
Как да извлечем максимума от дневния сън

Съвети за майки с малки бебета

Порталът popsugar.com потърси професионалното мнение на специалисти от компанията Reverie, занимаваща се с производството на иновационни спални системи. Ето какво казаха експертите – те дават няколко важни съвета на младите майки, лишени от пълноценен нощен сън.

Как да си отпочинете през деня?

1/ Спазвайте установените срокове


Според специалистите една майка има нужда от около 20-30 минути. Така ще възстанови бързо силите си, макар да е спала само няколко часа през нощта.

Да се ляга за 30-90 минути е нежелателно. По този начин естественият цикъл на съня няма да бъде напълно завършен. Ще се почувствате по-изморени.

2/ Създавайте оптимални условия

Ако решите да полегнете през деня, създайте условия, сякаш спите през нощта. Изключете телефона, сложете си пижама, изберете място, което е тъмно, спокойно и прохладно.

3/ Прочистете мислите си

Младите майки изпитват трудности със заспиването заедно с детето, основно защото в главата им постоянно се въртят мисли за това, какво трябва да свършат до края на деня.

Организмът има нужда от пълноценна почивка. Дори 30 минути са достатъчни, за да възстановите силите си. Успокойте се и се отпуснете.4/ Инвестирайте в здравето си

Не се опитвайте да направите невъзможносто. Ако постоянно ставате през нощта, важно е да компенсирате тази липса на сън.

5/ Търсете алтернативи

В дните, когато нямате възможност да полегнете, а трябва да сте бодри, съветваме да вземете душ и да изпиете едно кафе. Звучи просто, но ефектът ще бъде налице.

Експертите съветват да пиете кафе, само когато е необходимо. Не по няколко чаши на ден.


Добави коментар