Изобретиха помпа за отслабване

64
Изобретиха помпа за отслабване

Устройството изсмуква храната, преди да е усвоена

Изобретателят на култовото возило Сегуей Дийн Кеймън разработи помпа за отслабване, която изсмуква храната, преди да бъде усвоена от организма. С новия прибор хората, решили да смъкват килограми, могат да го направят, като ядат, колкото си искат.

Но с включването на приспособлението то изсмуква една трета от съдържащите се в стомаха течности и храни. При клинични тестове в САЩ 49 на сто от 24-те третирани пациенти изгубили излишното тегло.

Изсмукването става чрез специална тръба, стигаща до стомаха. Сега Дийн Кеймън очаква издаването на патент за поредното си изобретение. Но някои специалисти намират системата за несъвършена, като изтъкват, че тя не премахва причините за затлъстяването.

Някои пациенти пък се оплакаха, че помпата се "задавяла" с някои храни. Уредът се казва AspireAssist и изобретателят му твърди, че той премахва излишните килограми за една година, като пациентът не изпитва глад, съобщи bTV.

Тръбичката, която се вкарва в стомаха е мека, от силикон. Тя се свързва с чип с размерите на монета, разположен върху корема, чрез който се контролира изсмуканато съдържание. Помпата се задейства 20 минути след всяко хранене. Самото изсмукване трае между 5 и 10 минути.Добави коментар