Истинската Рапунцел

389
Истинската Рапунцел

С коса, дълга над метър и половина

Героинята от едноименната приказка на Братя Грим Рапунцел вече си има еквивалент от плът и кръв. Щастливката е 12-годишната бразилка Наташа Мораеш де Андраде, чиято коса е само с пет сантиметра по-къса от дължината на нейното тяло.

Точният размер на невиждалата ножици коса е 1,59 метра. Сресването на това косище отнема на младата бразилка "скромния" час и половина всеки ден, съобщи novini.bg.

Родителите на детето споделят пред The Sun, че годишните разходи за шампоан, които семейството харчи, възлизат на 600 долара. Именно скъпата поддръжка на коса с подобни размери принудило момиченцето най-накрая да се съгласи да отиде на фризьор."Обожавам косата си и ще бъда ужасно тъжна, когато я загубя", жалва се девойката. От друга страна обаче, усилията, които ми коства поддръжката ѝ, са неистови. "С нея не мога да правя много неща, като например да участвам в часовете по физкултура", допълва госпожица Мораеш.

Бразилската колежка на Рапунцел се надява да продаде косата си за около 5000 щатски долара, а с парите да промени своята детска стая.

Въпреки впечатляващите размери на нейната коса, госпожица Мораеш все пак е далече от постигането на световен рекорд за "най-дълга коса". Рекордът се държи от китайката Хай Кюпинг, чиято коса е дълга 5,63 метра.

От информацията, поместена в Гинес, става ясно, че Хай Кюпинг отглежда своята коса от 1973 година, когато е била на 13 години.Коментари

Коментар: 3
гост

това знаете ли как се заплита

Коментар: 2

коста е НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НА!!!!!!!!

Коментар: 1
?

Как живее това момиче стакава ДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЛГА коса !?!?!?!?


  • 1

Добави коментар