Истини, които всяка млада майка трябва да знае

40
Истини, които всяка млада майка трябва да знае

Не случайно наричат ​​родителството най-трудната работа на света

Не случайно наричат ​​родителството най-трудната работа на света. Има толкова много неща, които учим в крак, но за щастие някои факти и истини научаваме, благодарение на споделеното на майките, минали по този път.

Съсредоточете се върху малките победи

Животът може да изглежда непосилен след раждането. Помогнете си като запазите фокуса върху положителното. Съсредоточете се върху малките победи и вместо да си кажете „Не съм спал цяла нощ.“, си мислете, „Два цели часа сън!“.

 Кърменето е трудно, независимо колко пъти сте го правили

Кърменето е най-доброто за вашето дете, но не е лесно, а при всяко бебе е различно. Заредете се с търпение и ако нещо ви притеснява – питайте!

Оставете на другите да ви помагат

Ако досега сте се справяли сами, не бъдете горди и позволете на хората около вас да ви помогнат. Няма да съжалявате!

Не е нужно да сте перфектни

Младите майки искат всичко около тях да е подредено и да е перфектно. Истината е, че това няма как да бъде така. Примирете се с наповръщаната блуза, разхвърляния гардероб или неизхвърления кош.

Следродилната депресия съществува

Бременността и раждането опустошават повече от тялото, мозъкът ви също е силно засегнат. Една от осем жени изпитва следродилна депресия и тревожност след раждането, макар и някои да не г осъзнават. Не се самообвинявайте, ако това се случи и при вас, приемете го и позволете на хората около вас да ви помогнат.

Забравете за мечтата си за перфектното раждане

Повечето майки си представят раждане на детето точно навреме, леко и лесно. Но когато то не протича по план, за някои жени това може да е разочароващо и потискащо. В крайна сметка е важно всичко да мине добре, да имате здраво бебе, а вие да се възстановите бързо.

Кажете Не на гостите

Когато имате нов член у дома, роднини и приятелите ще се надяват да идват често. Но това не е добре нито за вас, нито за бебето. Не се чувствайте егоистично когато откланяте покани. Вие имате нужда от усамотение и спокойствие.

Животът ви вече няма да е същият

Родителството обръща животът ви на 180 градуса. Вече нищо няма да е същото, дори да имате куп помощници около вас, винаги ще има някой, за който да мислите и за който да ви е грижа. Да, ще си спомняте моментите преди, но приемете, че сегашният ви живот е много по – пълен и по – смислен.Добави коментар