Име за френското първо бебе

93
Име за френското първо бебе

Французите мислят имена на бъдещето бебе Саркози

Откакто през май първата дама на Франция Карла Брули разкри негласно бременността си, като се появи на обществено място видимо бременна с широка рокля, французите се впуснаха в оживени догадки за пола на бебето и препоръки как да се казва то.

Читатели на електронното издание "Лентернот" предлагат множество имена, много от които класически френски като Александър, Ролан, Марк, Антоан или Шарл.

Последното ще отдаде почит на редица френски крале, както и на генерал Шарл де Гол. Едно класическо име би паснало добре и сред останалите трима синове на Саркози - Жан, Пиер и Луи, както сина на Бруни - Орелиен.

Някои предлагат и италианския еквивалент на Шарл - Карло, като по този начин бебето ще бъде кръстено на Карла Бруни. Сред по-странните хрумвания са имената Версай и Елизе, идващи от Версайския и Елисейския дворец.

Някои предлагат бебето да се казва Дезир, което в превод от френски означава "желание". Така името ще е символ на страстта между Бруни и Саркози. Други искат детето да носи хубаво мюсюлманско име, като например Мохамед Саркози.

Трети предпочитат то да бъде кръстено на една от родините на президентската двойка - Италия или Франция. Така, ако е момиче, то ще се казва Франс, а ако е момче - Итало.

Не липсват и шеговити, но и крайно неуместни идеи:

Бебето трябвало да се казва обезателно Доминик, за да напомня на Никола Саркози за скандала с Доминик Строс-Кан.

Детето можело да се казва и Сеголен, като така ще е кръстено на Сеголен Роаял, съперничката на Саркози на президентските избори преди четири години.

Според някои детето трябвало да носи името Рашид, ако е момче, или Рашида, ако е момиче, на бившата министърка на правосъдието Рашида Дати, която роди момиченце, без да е омъжена и породи спекулации, че брат на Саркози е бащата на детето й.

Бебето можело да се нарича и Наполеон, императорът, на когото французите на шега оприличават президента си. Или пък Николеон - съчетание между Никола и Наполеон.

Ако е момиченце, първото френско дете можело да бъде кръстено и Каршери, съкращение от Карла шери, което в превод от френски означава "Карла, скъпа".

Привържениците на Саркози обаче смятат, че най-подходящо е, ако детето е момиче, то да се казва Виктоар (от френски "победа"). Така то ще бъде кръстено на бъдещата победа на Саркози на президентските избори догодина.Коментари

Коментар: 1

Mohamed Sarkozi hahahhaha


  • 1

Добави коментар