Храни, с които целулитът ще изчезне завинаги

198
Храни, с които целулитът ще изчезне завинаги

Какво не бихме дали да се отървем от портокаловата кожа или от така наречения целулит?

Какво не бихме дали да се отървем от портокаловата кожа или от така наречения целулит? Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което прави кожата грапава и неравномерно покрита с хлътнали и изпъкнали участъци. Освен с козметични продукти, упражнения и много вода, има някои храни, с които можете да се отървете от целулита. Ето кои са те:

Храни, богати на лецитин, аминокиселини, есенциални мастни киселини, антиоксиданти. Те са чудесни за подобряване на еластичността и външния вид на кожата. В яйцата има много протеини, които помагат за изграждането на колаген и еластин, както и лецитин, който прави кожата по-гладка. Орехите и бадемите също са богати на мастни киселини, които регенерират структурата на кожата.

Бобовите храни като леща, боб, грах са изключително добър източник на фибри, полезни са при възпаления на съединителната тъкан, откъдето произлиза същината на проблема с целулита. Добавяйте боб в салатите и предястията си. Той е богат на фибри, които се свързват с токсините и ги изкарват от тялото ви.

Плодовете, богати на витамин С, оказват благоприятно влияние върху състоянието на кожата. Тук спадат плодове като грейпфрут, портокал, лимон, киви, боровинки. Боровинките са заредени са с изключително ценни минерали. Малко от червените плодове добавени към овесените ви ядки ще окажат голямо влияние върху гладкостта на кожата ви.

Консумацията на зелен чай, в комбинация със здравословния балансиран хранителен режим може да ускори метаболизма. Антиоксидантите катехини в зеления чай помагат за намаляване разграждането на колагена, посочва Дарик радио.

Добави коментар