Храни и напитки, които могат да ви отърват от задържането на водата

1983
Храни и напитки, които могат да ви отърват от задържането на водата

Пиене на много вода не е едно от тях

Задържането на вода, или оток в тялото се получава, когато в тялото се натрупват излишни течности. Това може да причини подуване на ръцете, краката, глезените и пръстите. Този проблем се среща доста често при жените, като те често задържат вода по време на бременност или преди месечния им цикъл. Има редица причини това да се случва, но повечето от тях не са сериозни.

В случаите, когато отокът е лек и сте сигурни, че няма сериозни здравословни проблеми, може да включите няколко храни и напитки във вашата диета, които действат като естествен диуретик и ще ви помогнат да се отървете от задържането на вода.

Краставиците

Краставиците са с високо съдържание на вода и съдържат хранителни вещества, които помагат за изхвърляне на пикочната киселина от бъбреците. Също така съдържат кофеинова киселина, която помага да се отървете от задържането на вода. Тъй като са с ниско съдържание на калории, те са добра опция за закуска за тези, които се стремят да отслабнат.

Червени боровинки

Боровинките са богати на антиоксиданти и витамин С и помагат за изхвърляне на излишната вода от тялото. Те също така защитават клетките на организма от увреждане, причинено от токсини и свободни радикали.

Диня


Дините се състоят от 92% вода и са богати на различни минерали и витамини, които имат диуретични свойства.

Целина

Целина съдържа съединение, наречено кумарин, което помага при очистването на организма чрез отделяне на излишната вода под формата на урина. Също така помага при храносмилането и предотвратява високото кръвно налягане.

Джинджифил

Джинджифилът се счита за една от най-ефективните диуретични храни. Той подпомага храносмилането и помага да се изчистят всички вредни токсини от тялото.

Моркови


Морковите са богати на антиоксиданти и витамини, които улесняват детоксикацията в организма. Благодарение на съдържанието на калий, морковите помагат за поддържане на холестерола и нивата на кръвната захар.

Канела

Канела съдържа хром, който помага за контрол на апетита. Канела също помага за повишаване на имунитета и е добърдетоксикатор.

Аспержи


Високото съдържание на калий в аспержите помага да се предотврати ненужното задържане на вода.

Зелен чай

Зеленият чай е естествен диуретик. Изследванията показват, че редовното пиене на зелен чай може да намали телесните мазнини с до 19%.Добави коментар