Харчите ли пари за неудобни обувки?

164
Харчите ли пари за неудобни обувки?

Британките дават за тях по 2.5 млрд. паунда годишно

Британките харчат 2.5 млрд. паунда годишно за неудобни обувки, които рядко носят, показва изследване на Острова.

Средно жените във Великобритания пръскат по 136.52 паунда за пет нови чифта обувки всяка година на цена от 27.40 паунда всеки.

Но вместо да инвестират мъдро в обувки, които могат да носят повече от веднъж, три на всеки пет чифта се озовават в дъното на гардероба и дамите прибягват до тях само веднъж или два пъти, защото нараняват краката им.

Близо една трета от жените купуват обувки, знаейки, че те са неудобни, само защото им харесват на външен вид, съобщи БГНЕС.Изследването, поръчано от компанията Hotter Comfort Concept, специализирана в обувките, показва също така, че 40 на сто от 1000-та анкетирани жени признали, че избират обувките си само по външния им вид, без да ги интересува дали са им удобни.

"Обувките наистина могат да променят живота ви, те влияят на здравето на краката ви, могат да повлияят на начина, по който се чувствате, и играят значителна роля за това доколко се наслаждавате на деня си. Освен че правят деня ви лош, неудобните обувки стискат пръстите и могат да увредят крака, като причиняват болка и дискомфорт по-късно в живота", казва Лайза МакКартън от Хотър.

Според изследването 68 на сто от жените признават, че носят неудобни обувки поне един ден в седмицата, а 48 на сто се надяват в крайна сметка да разтъпчат болезнена обувка.Добави коментар