Грижи за кожата преди лятото

57
Грижи за кожата преди лятото

Няколко професионални съвета

Изтощената от зимата кожа изисква по-специални грижи. Предлагаме ви няколко професионални съвета, които ще ви помогнат да подобрите външния й вид след студените и сухи месеци.

Овлажняване

Това, че зимата си е отишла, не означава, че трябва да захвърлите овлажняващите процедури. Продължавайте да употребявате лосиони за тяло или подобни овлажняващи средства. Отделете специално внимание на лактите, коленете, стъпалата на краката, които се нуждаят от най-големи грижи.

Пилинг

Той е необходим, защото през зимата нараства допълнителният слой на кожата, който вече става ненужен през пролетта и трябва да се отстрани. В противен случай той придава тъмен оттенък на цялата кожа. Най-добре използвайте пилингови средства с мека структура на почистване, съветва woman.bg.Защита от слънцето

Тя е необходима по всяко време на годината. Ако престоят на слънце ще бъде кратък и не искате да използвате слънцезащитен крем, изберете си овлажняващо средство със защитен фактор, което можете да използвате всеки ден.

Прочистване

Прочистващите средства трябва да бъдат по-леки от зимните и да не съдържат твърде много овлажняващи масла.

Пролетни грижи за суха кожа

- Избягвайте употребата на тоник или го прилагайте, само когато времето е влажно, за да избегнете пресушаването на кожата.

- Използвайте овлажняващи средства със слънцезащитен фактор

- Редовно ползвайте нощен овлажняващ крем

- Предпочитайте пилингови средства, съдържащи алфаоксикиселиниДобави коментар