Грижа за устните през зимата

94
Грижа за устните през зимата

Няколко трика за красиви устни

Woman.bg ни предлага няколко трикчета, които да ни помогнат да се радваме на гладки и меки устни, дори и през студените месеци.

Наблегнете на приемането на течности и сочни плодове. Те ще помогнат за хидратацията както на цялата кожа, така и на устните.

Основна стъпка в грижата за устните, особено през зимните месеци, е доброто им ексфолиране. То ще спомогне за отстраняването на повърхностния слой мъртви клетки, за ускоряване на кръвообращението и подобряване на тяхната текстура. Ефективен трик е разтриването на устните с четка за зъби или влажна кърпа.Ексфолирането може да стане и чрез скраб, която лесно може да си направите съвсем сами у дома. За целта смесете една чаена лъжица мед, една чаена лъжица сода и прибавете няколко капки зехтин.

Друго много важно правило е да не излизате от вас без балсам върху устните. Той ще запази тяхната влажност и ще ги предпази от неблагоприятните външни фактори като студ, вятър и др. Избягвайте ментоловите балсами, защото те още повече изсушават устните.Добави коментар