Грижа за ноктите според възрастта

115
Грижа за ноктите според възрастта

Както и при всичко останало, красотата и здравето на ноктите зависят и от възрастта ни

Както и при всичко останало, красотата и здравето на ноктите зависят и от възрастта ни. Открихме няколко особености в грижата за тях между 25 и 40 години, които могат да са ви в помощ за поддържането на перфектния им вид, пише woman.bg.

До 25 години

Ако по природа сте дарени със здрави, нечупливи нокти и не злоупотребявате с тежки лакове, сериозни неразположения и проблеми се появяват рядко. Рискова група са дамите, които имат недостиг на витамини. Прекомерната топлина и интоксикацията задържат растежа на ноктите, като възникват напречни вдлъбнатини по нокътната пластина. Решението е в укрепването имунитета.

Придържайте се към здравословния начин на живот с повече разходки и качествен сън. Строгите диети не са за препоръчване. Ноктите се нуждаят от витамини В, калций, биотин, цинк и селен. Затова в менюто непременно трябва да присъстват млечни продукти, бобови, ядки, яйца морски риби и други продукти, овесени ядки, чесън, черен дроб. Прекрасно действат на ноктите храни, съдържащи желатин.

Тайната на перфектния маникюр

Между 25 и 35 години

Значителни промени, които да въздействат на състоянието на ноктите, не се случват в организма. Положението малко се усложнява от необходимостта да се върши домакинска работа. Но това притеснение отпада, ако си изградите навика да носите ръкавици, докато чистите и миете съдовете.

Като рискова група могат да се определят жените, страдащи от малокръвие и с обилен месечен цикъл. Още един компонент, който е важен за здравето на ноктите, е желязото. Неговият недостиг води до влошаване на състоянието им. Решението е в консултацията с гинеколог. Той ще помогне за избирането на лечение и ще коригира загубите на желязо от организма. Обикновено се назначава медикаментозно лечение, което е съчетано с приемането на витаминни комплекси с биотин. Даже да нямате анемия е препоръчително да хапвате червено месо, нар, черен дроб. В тях има голямо съдържание на желязо и така ноктите ви ще станат по-здрави.

Как трябва да се грижите за ноктите след 35 години вижте тукДобави коментар