Гласим се най-много в понеделник

74
Гласим се най-много в понеделник

И отделяме все по-малко време за външния си вид до края на седмицата

Жените отделят повече време от обичайното за косата, грима и дрехите си в началото на седмицата, за да направят добро впечатление на колегите си, показва британско изследване.

Но стандартите се понижават с всеки изминал ден, като четири на всеки десет жени признават, че престават да полагат усилия от сряда нататък. Една пета от 2000-те участнички в изследването на компанията за продукти за кожата Симпъл заявили, че количеството работа се увеличавало до толкова много през седмицата, че не можели да отделят много време на външния си вид.

Изследването показва, че жените отделят средно 39 минути, за да се приготвят в понеделник, като те намаляват до 32 минути във вторник. В сряда и четвъртък дамите са склонни да заделят не повече от 29 минути за външния си вид, а в петък подготовката им нараства до 33 минути заради наближаващия уикенд.

Над половината от участничките в допитването заявили, че биха направили допълнително усилие, ако имат среща с шефа си, съобщи БГНЕС. Близо една четвърт казали, че биха отделили повече време на външния си вид, ако могат да получат повишение.

А една десета от жените получавали комплименти за външния си вид в началото на седмицата, но признават, че те намаляват с напредването на работната седмица. 40% от анкетираните дами заявили, че във всеки офис има поне една жена, която изглежда безупречно.Добави коментар