Гимнастика заглажда бръчките между носа и устните

235
Гимнастика заглажда бръчките между носа и устните

Гънките, които се спускат от носа към краищата на устните, са симетрични бръчки

Гънките, които се спускат от носа към краищата на устните, са симетрични бръчки. При повечето хора те се появяват след 25 години и с напредване на времето се задълбочават. Кожата в тази област от лицето се различава по структура от тази на бузите.

Освен това, тя може да бъде и различен тип – около носа да е суха, а на бузите да е мазна. Тези гънки се явяват мимически бръчки, от които никой не е застрахован. В процеса на стареене бузите се отпускат, въпросният релеф става все по-дълбок. Тяхното ранно появяване може да бъде отложено във времето без употребата на филъри, посочва вестник "Монитор".

За разрешаването на проблема помага гимнастиката, тя намалява дълбочината им и връща свежия тургор на кожата в тази област. За основното упражнение трябва да отворите устата и да направите с устата неголям овал, сякаш изговаряте „о“ и „у“. При това устните трябва да бъдат изнесени напред докато усетите напрежение в бузите.

За усилване на ефекта можете да гладите бръчките с палеца от горе надолу и обратно. Направете това поглаждане няколко пъти, а след това изтеглете устните напред 20 – 30 пъти, докато не почувствате напрежение в бузите. Правете тази гимнастика по няколко пъти на ден. След 2 – 3 седмици ще забележите, че гънките са намалели.

Добави коментар