Формула за перфектна кожа

126
Формула за перфектна кожа

Да се справим с целулита и стриите

Има ли формула за кожа без пъпки, слънчеви петна, белези, стрии и всякакви козметични дефекти? Този въпрос е на дневен ред с настъпващото лято. Какво трябва да знаем преди настъпването му?

За целулита

Един от най-ефективните начини да се справим с целулита е регулираното хранене. Приемът на много течности е сред задължителните елементи за поддържане на красива и здрава кожа, посочи дерматологът д-р Катя Паскова.

По нейните думи, в основата на явлението "портокалова кожа" стои съвременния начин на живот, който води до обездвижване на тялото и нездравословно хранене. Дерматологът препоръча да се приема предимно растителна храна и да се се спортува активно.

Съществуват и редица козметични процедури и терапии, с които може да се премахне целулита. Има разлика между наднормено тегло и целулит, посочи д-р Паскова. "Портокаловата кожа" е причинена от натрупване на токсини в организма – ето защо е важно при поява на такъв проблем да се детоксикира редовно. Това може да се случи, като се приемат повече зелени растения и да се редуцира приема на мазнини. Не е добре да се пуши и да се пие алкохол.Въпреки това хормоналните и метаболитните проблеми често стоят в основата на появата на целулит – ето защо и много млади и слаби момичета страдат от този проблем. Съществуват редица терапии и процедури за третиране на "портокаловата кожа" – те могат да бъдат козметични или високотехнологични.

Д-р Паскова разясни основните особености на различните видовете процедури и техните предимства и недостатъци. Козметичните кремове не могат да направят чудеса с "портокаловата кожа", но могат да помогнат за нейното заглаждане, особено след като вече сме се отървали от целулита.

За стриите

Стриите са заболяване и има много начини те да бъдат третирани - с най-добър ефект са лазерните терапии. Тези процедури се правят през есента и зимата, тъй като излагането на слънце е противопоказно. Успеваемостта е до 50-60%. В началната си фаза стриите са червени, тогава те се поддават по-лесно на лечение.Добави коментар