Факти за Деня на благодарността

65
Факти за Деня на благодарността

Американците го отбелязват днес

По традиция американците празнуват Деня на благодарността в последния четвъртък на ноември, което за 2011 г. се пада днес.

На трапезата им по време на празничната вечеря присъстват традиционните пуйка, боровинков сос, сладки картофи, тиквен пай и т.н.

Ето и някои факти за празника, свързани с разходите и хранителните навици на американците по време на празничния уикенд, подбрани от Business Insider:

Миналата година американците са похарчили повече от 400 млн. долара онлайн в Деня на благодарността.През 2011 г. всеки американец ще изяде пуешко месо средно за 17 долара, или над 7 кг.

Близо 25% от американците споделят, че тази година няма да пътуват за Деня на благодарността, защото не могат да си го позволят.

През тази година американците ще похарчат повече от 141 млн. долара за тикви, пише profit.bg.

Технологичните маниаци ще похарчат поне с 5% повече за маркова електроника, ако си я купят след уикенда на Деня на благодарността.

Пътуващите американци ще получат най-добри цени на билетите в Деня на благодарността.

Американците обаче ще похарчат повече пари в последната събота преди Коледа, отколкото в Черния петък, който е веднага след Деня на благодарността.Американците ще захранят индустрията, отглеждаща пуйки, с над 15 млрд. долара през 2011 г.

Грахът, който ще бъде на масата за тазгодишната вечеря в Деня на благодарността, ще струва с 16% повече от миналата година.

Броят на купуваните пуйки в САЩ се е удвоил през последните 30 години.

През тази година потребителите ще платят рекордни суми за бензин по време на уикенда на Деня на благодарността, в сравнение с всички подобни уикенди досега.

Американците са харчили средно на човек с 25% повече през седмицата на Деня на благодарността през 2008 г. в сравнение със 2010 г.Добави коментар