Елементът, който ни поддържа по-дълго време млади

131
Елементът, който ни поддържа по-дълго време млади

Подмладяване чрез правилната храна

Германски учени от Института по експериментална ендокринология към берлинската клиника Шарите съвместно с колегите си от Техническия университет в град Брауншвейг установиха нещо много важно за дамите, които се стремят да изглеждат млади възможно най-дълго време.

Те са фокусирали вниманието си върху храните, които съдържат селен.

Според специалистите този тип продукти удължават младостта и понижават риска от заболяване от рак.

Проведените от германските експерти лабораторни изследвания сочат, че селенопротеинът, присъстващ в кръвта на човека и отговарящ за усвояването на селена от храната, може да се окаже решаващ фактор в производството на другите белтъци.

Те са необходими за защитата на организма срещу вредното въздействие на свободните радикали.

Поради това недостигът на селенопротеини автоматично повишава риска от заболяване от рак.

Освен това при понижена защита на организма срещу свободните радикали се активизират процесите на остаряване на органите и тъканите.

В наши дни учените се опитват да разработят методи, които да позволяват да се поддържа нивото на селенопротеините в организма на човека.

Докато те все още размишляват по въпроса и експериментират, вие можете да включите в менюто си храните, които са богати на селен:

Яйца

Гъби

Царевица

Аспержи

Бразилски орехи  



Добави коментар