Ексклузивно интервю на Жени Живкова

69
Ексклузивно интервю на Жени Живкова

За прехода, реформите и Бойко Борисов

22 години след прехода Евгения Живкова, дъщеря на Людмила Живкова и внучка на Тодор Живков, дава ексклузивно интервю за Svejo.tv Диалог.

Тя отговаря на въпросите как дядо й е приел промените след 1989 г., какви са били нейните реакции, когато е разбрала за реформите и други интересни теми, свързани с прехода на страната от комунизма към демокрацията.

В интервюто се засягат темите за свободата на словото, политическия път, който е извървяла Жени Живкова и първата й среща с министър-председателя на България Бойко Борисов. Тя споделя мнението си за емблематичната личност Иван Славков и с какво, според нея, той ще липсва на хората.

Жени Живкова е бивш депутат от БСП от 2001 до 2005 г., като активно участва в комисиите, които отговарят за образованието и закрила на децата. След като отказва да участва в изборите през 2005 г., тя продължава активно да подкрепя идеите и каузите й, свързани с децата на България чрез нейната фондация „Знаме на мира“.

Тя е известна и със своята модна къща "Жени Стил", която основава в началота на 90-те години. Цялото интервю можете да гледате в Svejo.tv Диалог.Добави коментар