Екологичен сутиен

77
Екологичен сутиен

Първият вече е факт

Британската марка "Маркс енд Спенсър" (M&S) създаде първия в света въглеродно неутрален сутиен, произведен в завод, работещ със слънчеви панели. Той беше пуснат на пазара с надеждата в бъдеще всички дрехи да станат по-екологични.

Сутиенът е произведен в "екологичен завод" в Шри Ланка, в който използването на енергия е намалено с една трета чрез мерки като светлина само от слънцето или от енергоспестяващи електрически крушки. Той е захранван от хидро електричество, произведено от близката река и от слънчеви палени на покрива. Останалата част от въглеродния диоксид при производството на сутиена ще бъде неутрализирана със засаждането всяка година на 6000 дървета в общината.

Компанията Carbon Trust Footprinting Certification е изчислила колко въглероден диоксид ще се използва при създаването на сутиена и ще следи проекта, за да се гарантира, че въглеродните емисии ще бъдат ограничени. По този начин ще бъде подпомогната дивата природа.

В горите на Шри Ланка сега живеят близо 90% от най-разпространените животински видове в страната, но те изчезват с 1.6% на година. Представителят на "Маркс енд Спенсър" Майк Бери съобщи, че марката ще опита да произведе и други въглеродно неутрални дрехи в бъдеще и очаква и други компании да последват примера й.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар