Един от най-добрите специалисти по гинекологична онкология гостува у нас

1904
Един от най-добрите специалисти по гинекологична онкология гостува у нас

За безплатни консултации

Специалистът по гинекологична онкология доц. д-р Алпер Каральок от турската болница Лив Хоспитал ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациентки с онко-гинекологични заболявания на 23 октомври 2019г. в София. Той ще ни гостува по покана на управителя на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Посещението на доц. д-р Алпер Каральок е част от нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Както и досега, безплатните консултации в рамките на инициативата ни са насочени към пациенти с установени вече заболявания, към тези, нуждаещи се от второ мнение или интересуващи се от лечение в чужбина.

Кой е доц. д-р Алпер Каральок?

Доц. д-р Алпер Каральок работи като специалист по гинекологична онкология в болница Лив в отделението по акушерство и гинекология. Специалните области на интерес, в които се развива доц. д-р Алпер Каральок, са:

 • лапароскопска хирургия в гинекологията

 • лапароскопска хирургия при гинекологични ракови заболявания

 • преинвазивни цервикални лезии

 • операция на рак на яйчниците

 • нечести злокачествени заболявания на яйчниците

 • приложение на сензорни лимфни възли при рак на ендометриoма

Доц. д-р Алпер Каральок завършва Медицинския факултет на Анкарския университет през 2004 г. и специализира акушерство и гинекология в Медицинския университет на Акдениз. През 2011 г. започва да работи като експерт и завършва висшето си образование по гинекологична онкологична хирургия в болница за обучение и изследване Etlik Zübeyde Hanim. По време на мандата си като експерт той се фокусира основно върху минимално инвазивни операции.

През 2018 г. работи като лекар-наблюдател в Центъра по ракови заболявания „Мемориал Слоун Кетъринг”, Катедра по гинекологична онкология. Доц. д-р Алпер Каральок наблюдава многобройни роботизирани гинекологични и гинекологично-онкологични операции. През 2018 г. става доцент. Участва в много операции, включително гинекологични, ендометриозна хирургия и уро-гинекологични операции.

Публикува над 50 статии в национални и международни списания.

Гинекологични заболявания и гинекологични ракови заболявания

Един от най-големите страхове на жените са гинекологичните заболявания и гинекологичните ракови заболявания. Ракът на маточната шийка е четвъртото по вид най-често срещано злокачествено заболяване при жените в световен мащаб, ендометриомът е 6-ти, а ракът на яйчниците е 8-ми. Ракът на гърдата, ендометриома и рак на яйчниците са наблюдавани ежегодно при над 1 милион жени в световен мащаб. Ендоскопската хирургия, използвана в клиниката по гинекологична онкология на Liv Hospital, дава много предимства като по-малки разрези и следователно по-бързо възстановяване.

Гинекологично лечение на рака с минимално инвазивни методи.

"Ендоскопска хирургия" или така наречената "Минимална инвазивна хирургия" е хирургичен метод, извършван чрез използване на камера и устройства за диагностика и лечение на заболяването, вкарвани през естествени отвори или малки разрези. Тя включва хирургични процеси, засягащи тялото по-малко, отколкото отворената операция поради по-малките разрези. В клиниката по гинекологична онкология Liv Hospital, при този метод се използват високотехнологични HD камери. С ендоскопските методи разрезите са много по-малко и по-малки, така че болките се свеждат до минимум и пациентът се подобрява по-бързо.

В отделението по гинекологична онкология на болница "Лив" се използва ендоскопска хирургия за диагностика и лечение на много заболявания:

 • За отстраняване на миома в матката.

 • За лечение на доброкачествени кисти, развивани в яйчниците.

 • При терапия на ендометриомни кисти, наречени шоколадова киста.

 • За диагностика и лечение на извънматочна бременност и заболявания на тръбите (като ендометриоза или сраствания)

 • За отстраняване на матката, когато трябва да се премахне (хистеректомия)

 • За изследване на причините за безплодие

 • За хирургично подобрение на състояния като пролапс на матката

 • За лечение на злокачествени заболявания при жени.

 • За близки до злокачествени заболявания на маточната шийка или ендометриома, които изискват операция.

 • За кисти и образувания в тръбите и яйчниците

 • За ранен стадий на рак на яйчниците

Всички нуждаещи се от консултация или второ мнение български пациентки ще могат да си запишат предварително час за безплатна консултация със специалиста. Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. д-р Алпер Каральок в София на 23 октомври 2019г. трябва да се запишат предварително на:

 • телефона на „Медикъл Караджъ“: +359 879 009 742 или +359 879 977 401

 • да заявят желания от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/.

Консултациите ще се проведат на база медицински документи и образни изследвания с които разполагат пациентите до момента. По време на безплатните консултации няма да се извършват прегледи с ехограф.Добави коментар