Джулия Саркози?

463
Джулия Саркози?

Или пък Далия?

Президентът на Франция Никола Саркози заяви, че той и съпругата му Карла Бруни са много щастливи, че им се е родила дъщеря. Това бе първото официално потвърждение, че първата дама на Франция е родила.

А що се отнася до името, президентът Саркози каза, че ще остави то да бъде обявено от майката, предаде Ройтерс.

Според френски медии, президентът на Франция Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни са решили да кръстят новородената си дъщеричка Джулия. Все още не е ясно как точно ще се изписва то на латиница - дали като Giulia или като Julia, пише novini.bg.

Според в. "Фигаро" името не е избрано случайно. Първата дама на Франция е с италиански корени, а Джулия е често срещано име в Италия. Както впрочем и в редица европейски държави. А Julia (Юлия) е обичано име в Унгария, където е роден бащата на президента Саркози - Пал Саркози.

По-рано днес в. "Кориере дела сера", като се позовава на френски телевизионни канали, писа, че дъщерята на френския президент ще се казва Далия.

Момиченцето е първото бебе, което се ражда в Елисейския дворец по времето на Петата република. Това е първото момиче, както за майката Карла Бруни, която има 10-годишно момче Орелиен, така и за таткото Никола Саркози, който също има три момчета - Пиер и Жан от първия си брак и Луи, от брака си с втората си съпруга Сесилия.Добави коментар