Дреболиите, които състаряват жените

215
Дреболиите, които състаряват жените

Марш и далеч от мен!

Гледах наскоро един филм – „Мики синьото око”. Там главният герой, изигран от чаровния Хю Грант, каза нещо много мъдро и мило. Възрастна жена беше влязла в галерията му и му съобщи, че иска да инвестира в картини. Вместо да й предложи обаче някоя от висящите на стените, Мики каза: "Ако търсите нещо красиво, което да окачите на стената, просто си купете огледало".

Мило, нали? Да, в живота се случва да погледнеш в огледалото и да осъзнаеш, че изглеждаш по-млад за възрастта си. Случва се обаче и обратното. Затова е необходимо да знаем няколко нещица, които владеят неприятното свойство да ни състаряват.

Кои фактори ни състаряват най-вече?


1. Ранното побеляване на косата

Може да се прояви рано-рано заради проблем със здравето, недостиг на калций в тялото, спазването на строги диети и много стрес. Ориентирайте се към здравословен начин на живот. Срещу побелелите коси имате изпитано оръжие – боята за коса. И още нещо – тъмният цвят на косата състарява, а светлият – подмладява.
2. Отпуснатата шия
Кожата на шията е тънка и това я прави подвластна на преждевременното остаряване. Решението – редовна грижа чрез овлажняване и подхранване.
3. Неугледните ръце
Възрастта на една жена личи по ръцете й. Използвайте редовно крем и правете упражнения за мускулатурата на целите ръце.
4. Дрехите не по възрастта
Обновявайте гардероба си. Разбира се, не можете да сложите тийнейджърски кецове, но дали в гардероба ви няма някой изостал чифт обувки от преди две десетилетия? Или пък пола?5. Яркият грим
Яркият и твърде наситен грим е характерен за зрелите дами. Лек грим! Повтаряме – лек грим!
6. Бабешки парфюм
Избирайте нови аромати. Може да пазите сантиментални чувства към определен парфюм, но именно той подсказва възрастта ви.
7. Бръчките
По-лесно е да предотвратите появата им, отколкото да ги загладите и накарате на изчезнат. Използвайте слънцезащитна козметика и редовно овлажнявайте кожата.
8. Отпуснато тяло
Ако целулитът се среща и при младите, то увисналото тяло е белег за остаряване. А кога кожата увисва рано-рано? Когато не се грижите достатъчно осъзнато за нея! Съчетайте балансирано хранене, спорт, масажи и антицелулитни процедури.
9. Силен тен

Тъмният тен „трупа” годинки върху вида ни.

Как се доживяват 100 години?

10. Изморено лице
Състарено лице провокират умората, изтощението, нервите, лошото настроение, озлоблението и т.н. Настройте се позитивно към живота и се радвайте и на най-малките ежедневни успехи! С две думи: Бъдете дете!Добави коментар