Домът ми ме кара да дебелея

124
Домът ми ме кара да дебелея

Ако разполагате с ниски, но широки чаши, напълно възможно е те да стоят в основата на вашата понаедряла фигура

Прекалено големи чинии

Размерът на чинията оказва съществено въздействие върху големината на порцията храна. Ако чиниите ви у дома са твърде големи, купете си нови – с по-малък диаметър.

Чаши с неправилна форма

Ако разполагате с ниски, но широки чаши, напълно възможно е те да стоят в основата на вашата понаедряла фигура. Изследвания показват, че в ниските чаши хората обикновено наливат средно 25-30% повече течности, отколкото в тънките, но високи чаши. За тази практика има логично обяснение, проверено от науката! Мозъкът ни често концентрира вниманието си върху височината на обекта, а не към широчината.Чиния, вилица и лъжица пред телевизора


Има ли нещо, което не знаете за поглъщането на огромни количества храна без дори и да забележите, докато гледате новините, любимия сериал или пък документален филм?

Закуски, които винаги се оказват на една ръка разстояние

Гладният човек насочва вниманието си към това, което е най-близко до него. Намерете време, за да организирате така деня си, че винаги да можете да реагирате в моменти на „пристъп на глад, насочен към солети, бисквити и чипс”.

Бързата музика – срам за стомаха

Оказва се, че музиката оказва влияние върху повението ни на масата за хранене. За да ви убедим в твърдението си, ще ви дадем пример с трениращите хора, които често си правят списък от песни с бързо темпо, за да се стимулират по време на тренировките. Колкото по-ритмична и бърза е музиката, толкова повече ще изядете.Добави коментар