Добри новини за жените с широки тазове

320
Добри новини за жените с широки тазове

Подложени са на по-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет

Германски учени от университета в Тюбинген установиха, че жените с широки тазове и крушовидна форма на тялото са подложени на по-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет, пише в. "Дейли мейл". Няколкото повечко килца в областта на бедрата и на ханша се оказват благотворни, защото е по-безопасно именно тук да се складират мазнини.

Много по-коварни за здравето са натрупаните мазнини около корема. Те се наслагват там с много бърза скорост - само два часа след хранене, посочва Дарик радио.

Когато дамите трупат килца откъм своята Б-страна, в ханша и бедрата, това е сравнително "по-здравословното" надебеляване. Мазнините се натрупват за дълъг период, без да се насочват право към сърцето и към черния дроб. Според автора на проучването д-р Норберт Щефан когато мазнините поемат към тези важни органи, се наблюдава високо кръвно налягане, висока кръвна захар и рискове от заболявания на по-късен етап.

Ашли Греъм е първият закръглен модел на кориците на едни от най-популярните списания, сред които Maxim и Sports Illustrated. Красавицата е позирала и за модната библия Vogue, красила е и страниците на Elle и Glamour.

"Когато една жена е с нормално тегло, по-здравословно за нея е да има тяло във форма на круша, отколкото на ябълка", коментира д-р Норберт Щефан.

Добави коментар