Добре боядисана коса

54
Добре боядисана коса

Три прости правила

Известната стилистка и собственичка на салон за красота в Ню Йорк Рита Хазан разкри трите правила за добре боядисаната коса.

С напредването на възрастта жените променят чертите на лицето си и цвета на кожата и косата. Коафьорите предлагат три съвета при избора на боя за коса, така че новият тон да подчертава чертите на лицето. Според Хазан, когато жената остарява, кожата губи своя пигмент, затова цветът на косата трябва да компенсира това и да тонизира външния вид.

Ако изберете твърде тъмен цвят на косата, кожата ще изглежда прекалено светла и обратното, ако се спрете на по-светъл нюанс за прическата си, лицето ви ще изглежда бледо. На първо място, не трябва да допускате тоновете на косата да се сливат с тези на кожата на лицето ви.

В никакъв случай не бива да променяте коренно цвета на косата си. Ако по рождение сте брюнетка, запазете тъмните нюанси на косата си, а не ставайте блондинка, защото това ще развали естествения ви цвят. Друга тайна за подмладяване на кожата е да добавите топли цветове на преден план, припомня БГНЕС.

Златистите отенъци, например, идеално подчертават тена, а кожата изглежда по-млада. Притежателите на кестенява коса могат да променят визията си, като направят гривата си медено-златиста. Брюнетките могат да добавят малко цвят карамел, а блондинките да се спрат на медените отблясъци.Добави коментар