Диор без Галиано

52
Диор без Галиано

Първата колекция

Френската модна марка Диор представи, в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж, първото си ревю без скандално уволнения Джон Галиано. За първи път от 15 години насам ексцентричният моделиер не отговаряше за колекцията на модната марка. За място на ревюто бяха избрани розовите градини на Музея Роден.

Според критиците, Бил Гейтън, асистент на Галиано от 23 години, се справи с чувство на увереност и прозорливо усещане, че знае какво се продава. За първи път 51-годишният моделиер поема юздите на модната къща с цветни модели в стила на поп арта - поли с избродирани върху тях плодове и бродирани жакети и романтични тафтени бални рокли. Накрая на шоуто супермоделът Карли Клос се появи облечена като Пиеро. Всички модели бяха вдъхновени от розите.

"Големите рокли тип Грейс Кели бяха вдъхновени от Марк Боан", разкри Гейтън и допълни, че модната къща се е опитала да развие нови техники, отколкото да черпи от миналото. "Исках тази колекция да бъде много модерна. Това е началото на една нова ера", допълни той.Добави коментар