Диетата GI

326
Диетата GI

С нея отслабва Джанет Джексън

Певицата Джанет Джексън, сестра на покойния Майкъл Джексън, не само е успяла да отслабне, но и трайно да задържи килограмите си. В САЩ излезе рекламно видео, в което тя възхвалява диетата GI, помогнала й да си върне перфектната форма.

Преди време Джанет Джексън бе признала, че под наплива на емоциите започва да се тъпче непрекъснато с висококалорична храна и да трупа килограми. А след това да пази диети. Сега по всичко изглежда, че тя трайно е върнала перфектната си форма. В рекламното видео тя възкликва: "Ето така изглежда успехът!".

Диетата GI, която напоследък става все по-популярна в САЩ, е базирана на гликемичния индекс. Той отразява промените на количеството глюкоза в кръвта под въздействието на въглехидратите. Идеята е да се консумират продукти с по-нисък GI, за да се контролира нивото на кръвната захар.Преди време списъците с продукти, съставени на базата на гликемичния индекс, бяха за болните от диабет. Но контролът на кръвната захар е от съществено значение и при здравите хора. Храната с висок GI се усвоява по-бързо и апетитът се връща бързо.

Така се навлиза в затворения кръг на непрекъснатото ядене. Ако храната е с нисък гликемичен индекс, захарта не постъпва толкова бързо в кръвта. Чувстваме се сити и енергични за дълго.

Гликемичен индекс имат всички продукти. Той се определя по скала от 0 до 100 и повече. Индексът на доматения сок е 15, а на млечния шоколад – 70. Компанията Nutrisystem прави примерни менюта за отслабващи, съставен от храни с нисък гликемичен индекс.

Храните с нисък гликемичен индекс (плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, нетлъсто месо, риба) са естествено богати на фибри, нискокалорични и засищащи. Те автоматично водят до загуба на килограми, припомня bTV.Добави коментар