Диета с млечни продукти

181
Диета с млечни продукти

Такова меню помага за изгаряне на повече калории

Менюто, състоящо се от мляко и млечни продукти, помага за изгарянето на повече калории и с това намалява риска от наднормено тегло. Учените са изследвали мъже и жени, спазващи диети с ниско и високо съдържание на млечни продукти.

Резултатите показват, че хората, които приемат повече млечни продукти, могат да употребяват и повече калории без да натрупват мазнините, пише woman.bg.

Млечните продукти водят до по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините - ето защо с тях може да се приемат и висококалорични продукти без опасност от натрупване на излишни килограми, смятат изследователи от университета на щата Тенеси.Предходни изследвания също показват, че диетата с високо съдържание на калций способства за намаляване на теглото и предпазва от натрупването на мазнини. Освен това мъжете и жените, които употребяват много млечни продукти, имат по-ниско ниво на калцитрол (активна форма на витамин D). Той блокира разпада и окисляването на мазнините от клетките.

“Колкото по-ниско е количеството на калцитрола в кръвта, толкова по-активно протичат процесите на разграждане на мазнините”, твърдят американските изследователи, цитирани от Би Би Си.

Млечните продукти намаляват риска от надебеляване - спомагат за по-ефективното изгаряне на мазнините, твърди изследване.Добави коментар