Десет правила за Кейт

160
Десет правила за Кейт

Всъщност, тя никога повече няма да бъде Кейт

Преди един век Кейт Мидълтън изобщо нямаше да може дори да се доближи до член на британското кралско семейство. Сега това правило е немислимо, но въпреки всичко за бъдещата принцеса ще има 10 неща, които ще й бъдат забранени.

Сватбата на британската "Пепеляшка" е само след 10 дни, но тя отдавна е наясно, че бъдещият й статут е подчинен на строги кралски порядки, посочва БГНЕС.

Правило №1: Тя никога вече няма да бъде наричана Кейт.

Щом влезе в кралското семейство тя ще се казва "Нейно кралско височество принцеса Уилям Уелска". Към нея ще се обръщат също с "Катрин" или "Мадам".

Правило №2: Няма да гласува повече.

Кралицата и другите членове на кралската фамилия имат право да гласуват, но те не го правят, защото би било в разрез с конституцията и с повелята за неутралност на монархическата институция.

Правило №3: Няма да се кандидатира за изборни постове.

Аргументите са същите като при правило №2.

Правило №4: Трябва да се пази от папараци.

Животът на кралското семейство интересува силно британците и бъдещата принцеса без съмнение ще се сблъсква с немалко слухове. Но Кейт Мидълтън без друго отдавна е под светлината на прожекторите и вече е била критикувана или одумвана дори за най-незначителни неща. Наричали са я простосмъртна, клюкарствали са, че по скандален начин е изкачила социалната стълба. Тя трябва да се подготви да бъде преследвана денонощно от папараци.

Правило №5: Играта Монополи е забранена.

През 2008 г. Йоркският херцог принц Андрю разкри, че на членовете на кралската фамилия е забранено да играят у дома известната светска игра Монополи, защото била твърде долнопробна. Само че не разкри с какво я заменят.

Правило №6: Не може да казва или прави нещо укоримо.

Кейт Мидълтън очевидно ще трябва да внимава да не би да приеме голяма сума пари от някой бизнесмен. Нещо повече, тя не ще може да разкрива своите позиции по политически и социални въпроси.

Правило №7: Край на яденето на морски дарове.

Членовете на британското кралско семейство очевидно никога не са яли морски дарове, защото се страхуват от хранително отравяне. Така че Кейт трябва да забрави за раците и скаридите или, ако яде това, трябва да го прави скришом.

Правило №8: Забранено й е да работи.

Добре известно е, че кралският статут и кариерата са несъвместими неща. Това беше припомнено, когато на принца не разрешиха да работи на непълен работен ден във фабрика и когато графинята на Уесекс Софи беше принудена да напусне пиар-агенцията. Затова дипломата на Кейт по история на изкуствата едва ли ще й послужи за нещо. Освен за да е компетентна в светски разговори.

Правило №9: Вече не може да слага подписа си под документи, които не са официални.

Ако Уилям стане крал, Кейт Мидълтън ще бъде държавен съветник и може да й се налага да подписва правителствени документи. Хората, които играят такава роля, не могат да подписват всяко нещо, което им бъде поднесено. Миналата година върху главата на принц Хари се изсипаха гръм и мълнии, затова че се подписал върху гипса на счупената ръка на едно момиче.

Правило №10: Не може да довършва яденето си.

Ако Кейт Мидълтън се храни по-бавно от кралицата, може да остане гладна. Тъй като щом Елизабет Втора приключи с яденето, всички на трапезата спират да се хранят.Добави коментар