Денят на прахосмукачката и метлата

177
Денят на прахосмукачката и метлата

И за подвига - награда!

Никой не е казал, че основното пролетно почистване трябва да се състои в един ден. Ако го е казал, веднага да вметне в скоби, че може да се чисти и няколко дни поред!

От dete.bg обявяваме ден на прахосмукачката и метлата като част от цялостния план за пролетно „изтупване” на дома. Ако в дома си имате килими, мокети или пък пътеки, залавяйте се първо за тях. В борбата с мрасотията и праха по земята прахосмукачката е пръв приятел на чистача! Е, има и изключения – може пък да предпочитате метлата.

Лети, лети и се лепи

Първа стъпка от приключенския план:

Изчиствате с прахосмукачката или метлата килимите и ги прибирате за следващия студен сезон.

Ако се нуждаят от по-съществено почистване, навийте ги и ги подгответе за мивката за килими.

В случай, че разполагате с малки черджета и материалът, от който са изработени, позволява това – набутайте ги в пералнята, сложете препарат, малко ЕТЕРИЧНО масло срещу акарите и включвайте копчето!

Стъпка втора: минаваме с прахосмукачка и метла пода. Знаем, че ще ви омръзне да гледате надолу, затова защо да не огледаме и тавана – някой паяк да ви е идвал на гости?

Всички паяжини да бъдат премахнати на секундата! Използвайте прахосмукачката или пък подходяща бърсалка.

Стъпка трета: мебелите ми пречат

Уви, основното почистване изисква основно разместване на мебелите. Изчистете праха под всяка мебел и възвърнете предишния вид на стаята. Ако имате сили, можете и да разместите!

Стъпка четвърта: минете с прахосмучката и по самите мебели. Изтупайте покривалата, ако има такива, разбира се. Даже, най-добре, сложете и тях в пералнята.

Ако намерите под или край мебелите детски меки играчки, не им спестявайте нищо! И те имат нужда от почистване.

5 начина да дишаме по-чист въздух у дома

За да добие домът ви приятен аромат, предлагаме ви да прочетете как най-удачно да направите това. Статията ще ви помогне да ароматизирате дома си дълготрайно, като избегнете излишните химикали.

За награда, а вие я заслужавате, след уморителния ден - танци! Танцувайте – толкова е чисто и подредено, че има място за свободно разкършване! Ако искате вдъхновение, заложете на класиката:Добави коментар