Дария Станишева...

373
Дария Станишева...

...представена пред обществото

Дария Станишева бе въведена в обществото. Според българския обичай на тържеството присъстваха само жени - близки и приятелки на семейството.

В кокетната градина на ресторанта “Ади'с кук енд бук” Моника показа отлична форма по шорти и гуменки по-малко от два месеца след раждането (Дария дойде на бял свят на 1 май).Сред цветя и дървета поканените дами си сипваха от огромни плата с гръцка салата, брускети със сьомга и други морски дарове, зеленчуци и мръвки на барбекю.

Най-здраво бе присъствието откъм БСП: Катя Николова - секретар на Изпълнителното бюро, депутатките Корнелия Нинова, Мая Манолова и Емилия Масларова, евродепутатката Илияна Йотова и смолянската кметица Дора Янкова (с букет от жълти гербери и бели маргаритки).

Бившата социална министърка и настоящ лидер на НДСВ Христина Христова, Капка Сидерова (с планина от червени рози) и евродепутатката от ДПС Филиз Хюсменова допълниха политическото разнообразие. Гергана Паси (с очертаващо се коремче) пристигна с голямата си дъщеря Катерина и близначката си Михаела Калайджиева.

След 40-ия ден от раждането българската традиция повелява майката и бебето да минат за очистителна молитва през църквата и след това да поканят само жени на погача. Питката задължително се сервира с мед.

Спазен бе обичаят да се разчупи питата над главите на майката и бебето. Първото парче бе оставено за Богородица, а с второто, топнато в мед, бяха “захранени” Моника и Дария, видя hotnews.bg.

Тъй като това е периодът на големите колики (и бебето на Станишев не прави изключение), гостите трябва да оставят символична сума върху погачата, за да “купят сън” на кърмачето. Може би заради това поводът за тържеството предимно кротко спа.Коментари

Коментар: 1
ylEWCBaZiQTAD

Great cmmoon sense here. Wish I’d thought of that.


  • 1

Добави коментар