Дами, не бива да съвместявате работата и домашните дела

65
Дами, не бива да съвместявате работата и домашните дела

Учените смятат, че това е опасно. Но как?

Представителките на нежния пол, които се опитват да съвместят активната кариера с не по-малко активност в домашните отговорности, рискуват по този начин своето здраве – това твърдят учени от САЩ, които са осъществили специално социологическо запитване.

Сред анкетираните са били жени на различна възраст. Запитването показва, че тези, които са съчетавали кариерата и домашните задачи, се оплакват от различни сериозни хронични заболявания.

„Почивката – това  е основата на правилното функциониране на организма, затова не е никак чудно, че жените, които идват от работа и вместо да се отдадат на почивка, започват да готвят, чистят и да се занимават с децата, в крайна сметка заплащат за този си навик със собственото си здраве“, отбелязват авторите на изследването.

Разнообразните хронични недъзи, които се провокират с този начин на живот, понижават качеството на живот на дамите, а също така и се отразяват негативно върху дълголетието им.

Затова жените, които не искат да се „доберат“ до инфаркт или инсулт например трябва да преосмислят начина си на живот. Препоръчително да превърнат почивката в неразделна част от своето ежедневие.

Дами, започнете по-активно да организирате почивката си, съветват учените.Добави коментар