Да си изберем дънки

220
Да си изберем дънки

Често това не е толкова лесно

Дънковите панталони са много удобно облекло, предпочитано от почти всички жени. Как да изберем, правилният чифт дънки обаче? Дрехите от дънков плат са удобни и могат да се носят както елегантно, така и по-спортно. Да уцелим точния модел за нашата фигура може да се окаже истинско предизвикателство, пише womansday.com

Като начало, добре е да знаем, че само изчистените модели в тъмен цвят са в състояние да направят краката и дупето да изглеждат по-малки. Всякакви картинки, джобове и копчета могат да ни изиграят лоша шега, предупреждава novini.bg.

Друг важен фактор е размерът. Всеки се е сблъсквал с проблема как дънките се отпускат и губят формата си след няколко изпирания и ако преди са пасвали перфектно по тялото ни и са ни правили да изглеждаме стройни, то сега са разтегнати и широки, трябва да ги пристягаме с колан и дъното им виси.За да се избегне максимално този проблем, е важно да внимавате, още докато мерите и правите покупката. Правилото е, че между тялото ви и талията на панталона трябва да може да влиза показалецът ви. Дънките не трябва нито да са по-широки от това, нито прекалено стегнати.

Мнозина се чудят има ли чак такава разлика между евтините и скъпите модели. Истината е, че има. По-скъпите модели са ушити от по-качествен плат, който ще запази кройката на панталоните за по-дълго време, няма да се разтегнат толкова бързо, нито пък да избелеят или да се скъсат.

Има модни компании, които са специализирани в шиенето на наистина качествени дънкови облекла. Може да използвате сезона на намаленията и да се сдобиете с наистина хубави дънки, които ще носите без проблем години наред.Няма проблем, ако се спрете и на по-евтините модели. Така поне няма да ви е яд, че сте пръснали много пари, а дънките са се разтегнали. Когато загубят формата си и вече не ви стоят особено добре, или избелеят и се изтъркат, може да ги изхвърлите без угризения и да си купите нови. Така ще разнообразите и гардероба си.

За по-едрите дами, които имат коремче, е препоръчително да си купят дънкови панталони с висока талия. Тях могат да комбинират с широка и по-дълга блуза. Така ще са спокойни, че всичко, което не трябва да се вижда от околните, е прикрито от дрехите.

Що се отнася до комбинацията на дънки с обувки на висок ток или чехли, трябва да се знае, че краят на панталоните е добре да покрива част от обувката, но не бива да се влачи по земята. Всеки сам за себе си може да прецени дали предпочита стегнатите модели дънки, които вървят плътно по крака чак до глезените, или по-широките, които дават свобода на тялото и движенията.

Не купувайте два чифта дънкови панталони от един и същи модел, освен ако не сте напълно убедени, че това е вашата кройка и платът е качествен. Когато обаче намерите любимия си модел дънки и правилната марка, нищо не ви пречи да си купите още няколко чифта.Коментари

Коментар: 1
Дънки

На снимката задникът изглежда супер в дънки на Виктория Бекъм, ама не всички можем да си ги позволим.


  • 1

Добави коментар