ЧРД, принц Уилям!

79
ЧРД, принц Уилям!

На работа на празника

Херцогът на Кеймбридж навършва днес 29 години, но шампанското ще трябва да си остане в леда, тъй като той ще изпълнява служебните си задължения в базата на Кралските военно - въздушни сили на остров Ангълси.

Принц Уилям е пилот на спасителен и издирвателен хеликоптер и вероятно ще прекара целия си рожден ден в базата. Ако се случат големи инциденти, херцогинята на Кеймбридж може да не види съпруга си на рождения му ден, защото екипажът трябва да работи повече от 24 часа, ако се наложи да оказва помощ.

Все пак в ранчото близо до базата, в което живее двойката, е планирано скромно тържество. Говорител на двореца Сейнт Джеймс заяви, че това е "нормална работна седмица на херцога и той не очаква специално изключение или свободен ден за рождения си ден".

Херцогът, който работи на смени, понякога може да остане на пост 24 часа, а също така трябва да има готовност да бъде повикан и когато не е на смяна, отбелязва Дарик радио.

Днес в Северен Уелс се очакват дъждове, които може да увеличат опасността от инциденти с алпинисти в планината Сноудония, която се покрива от ескадрона на принца.

За втора поредна година херцогът работи в базата на военно-въздушните сили на рождения си ден. За последен път Уилям и Кейт бяха заедно на рождения му ден през 2009 г., когато отседнаха в Корнуол под фалшива самоличност - г-н и г-жа Смит.Добави коментар