Четири неща, които понижават мъжкото либидо

1036
Четири неща, които понижават мъжкото либидо

Ако си мислите, че всички мъже са винаги готови за любовни ласки, при това по всяко време на денонощието, лъжете се

Ако си мислите, че всички мъже са винаги готови за любовни ласки, при това по всяко време на денонощието, лъжете се. Има редица фактори, които влияят негативно на мъжкото либидо, и авторите на ново изследване ги изброиха:

Стрес

Стресът е сред основните „виновници“ за пониженото мъжко либидо. Честите стресови моменти и психологическият натиск направо убиват мъжкото желание за секс.

Наднормено тегло

Излишното тегло и нарушенията в обмяната на веществата също са врагове на сексуалното желание на мъжете, твърдят учените, цитирани от БГНЕС. За щастие, тук правилното лечение лесно може да поправи нещата.Тютюнопушене
Оказва се, че сексуалният мерак пада и заради пушенето, съобщава Дарик радио. Според авторите на проучването, никотинът „лъже“ мозъчните центрове, които отговарят за удоволствието. Изпушвайки цигара, мъжът се успокоява и получава макар и минимално, но удоволствие.

Ниският тестостерон

Ниският тестостерон също влияе на мъжката активност в спалнята. Тук на помощ идва правилното хранене. Сред храните и напитките, които трябва да се избягват заради негативното им влияние върху на мъжкото либидо, са сирене, мента, алкохол, пай, алкохол.

И накрая

Първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка. За сексуалния мерак на мъжете огромна роля може да изиграе подкрепата от страна на техните половинки - и не само между чаршафите. 

Добави коментар