Четири доказани рецепти за плосък корем

264
Четири доказани рецепти за плосък корем

Натрупването на мастна тъкан в областта на корема далеч не е просто естетически дефект

Натрупването на мастна тъкан в областта на корема далеч не е просто естетически дефект. Безспорно е доказано, че именно излишните килограми в областта на кръста (т.нар. висцерални мазнини) са най-опасни и вредни за здравето и се превръщат в предпоставка за сериозни често хронични заболявания, посочва zdrave.bg.

1. Диетите

Много е трудно да се откажем от вкусните неща, които обичаме. Но когато се налага, трябва да намалим количеството калории за деня и те да са между от 500 и 800. Това може да се постигне най-лесно, като се откажем от тестените, сладките и бобовите храни. Мюслито, семената и ядките действат стимулиращо на храносмилането.

Ананасът, папаята и зеленият чай способстват за изгарянето на излишните мазнини. Не трябва да се забравят и зеленчуците, които съдържат много витамини, а малко калории. Смело яжте морски продукти, пресни зеленчуци, пилешко месо, цитрусови плодове, пийте билкови чайове. Не прекалявайте с киселото мляко, яйцата, бобовите храни, кашкавала, майонезата и растителната мазнина. Забравете за бананите, пицата и хлебчетата, картофите, алкохола (особено бирата), шоколада и чипса.

2. Спортът

Упражненията за сърцето, в съчетание със силовите упражнения, ще съдействат за постигането на плосък корем. Първите изгарят излишните мазнини, а вторите формират мускулатурата. Класическите “представители” на кардиологичните упражнения са бягането, бързото ходене, аеробиката, заниманията на велотренажор. Те трябва да се правят редовно - не по-рядко от два пъти седмично.

Силовите упражнения са т.нар. “преса”. За по-ленивите има миостимулатори - колани и т.нар. “пеперуди”. Принципът им на действие е един и същ: притокът на ток заставя мускула да се съкращава, т.е. да изгаря калории.На тези, които обичат проверените стари методи, предлагаме следните класически упражнения:
- Легнете на пода, кръстът трябва да бъде прилепен до земята. Свийте колене, ръцете в лактите и хванете с тях шията си. Вдишайте, издишайте. Бавно вдигнете горната част на тялото. Протегнете брадичка към коленете. Ако мускулите ви болят и треперят, значи упражнението “работи”.

Вижте още: Как да приберем корема след раждане?

- Легнете на пода, ръцете до тялото, краката изправени. Повдигнете краката под такъв ъгъл, че да почувствате ниско в корема силно напрежение (коленете трябва да останат изправени).

3. Медицинските центрове и салони

Днес много салони за красота и медицински центрове предлагат особена програма с название от типа ”плосък корем”. Те са насочени към укрепване на мускулите, подобряване на състоянието на кожата, “разбиване” на подкожните мазнини. С тези задачи добре се справя физиотерапията: лимфодренаж, миостимулация, хидромасаж, пресотерапия.Понякога клиентите са третирани и с водорасли, глина, морска кал и дори шоколад. Всички тези компоненти засилват кръвообращението, повишават тонуса на кожата, подобряват нейната еластичност и извеждат токсините. Ако провеждате подобни процедура дори само веднъж месечно, резултатът ще бъде налице, т.е. ще се види върху... корема ви.

4. Хирургията

Абдоминопластиката (от латински abdomino = корем) може да помогне на всички, които не обичат тренажорите, диетите и продължителните процедури. Това е пластична операция, която обикновено се прилага, когато останалите средства не са дали резултат или просто не сте достатъчно дисциплинирани, за да спазвате диета и да спортувате. В зависимост от проблема съществуват няколко начина за абдоминопластика, които можете да уточните в консултация със специалист.Коментари

Коментар: 2

И НЕ, не е нужно да се отказваш от вкусните храни, единствено от вредните.

Коментар: 1
Начин

За мен е изключително противен фактът, че тук се подкрепят подобен вид драстични и фанатични процедури и 'съвети'. Първо, прием на 500-800 калории на ден е опасно, вредно и може да доведе след себе си много сериозни последици. За една жена е добре да приема около 1500-2000 калории на ден, за да може организмът й да работи нормално, така че 500-800 са смешно малки стойности. Друг е въпросът, че има значение какви храни се ядат, но гладуването никога не е правилния начин. Второ, отвращавам се как е възможно в сайт кръстен 'dete.bg' да се насърчават по този начин изкуствените интервенции за отърваване от нормалното количество мазнина, каквата е и коремната. Тук не се говори за тежки случаи на затлъстяване, а за нещо напълно Нормално, засягащо поне 90 процента от жените и Децата, които ще прочетат тази публикация и ще навредят драстично на здравето си, ако се оставят да бъдат повлияни от нея. Операциите, които са споменати са рисковани, често създаващи проблеми, много по-големи от малкото коремче или паласки, за пациента. Единственият начин за сваляне на килограми,здравословен и не заплащващ живота и здравето на човек е спорт и правилно хранене. Спорт, разбира се в граници, претоварването също е рисковано и правилно, подчертавам, правилно хранене, НЕ гладуване, НЕ диети. Поддържане на здравословен и приятен хранителен режим, доставящ на тялото нужните му количества храна, за да функционира. Статията, която прочетох горе и която ме накара да напиша всичко това, за мен е пълна перверзия и е изпълнена с огромни количества безочливост. Искрено се надявам, че този дълъг коментар от моя страна, ще бъде отчетен и ще предизвика поне малка промяна в мисленето на човека, писал горепосочената неописуема лъжа и в мисленето, живота на хората, които случайно са се доверили на 'съветите' дадени тук. Здравето е на първо място, преди всички стереотипи за красота и преди всички индустрии поглъщащи пари на гърба на хората. Като хора, които знаят, че могат да имат ефект върху живота на читателите си, мисля че е неморално да пишете неща, очевидно непотвърдени и носещи изгода единствено на вас, застрашавайки множесто жени, тийнейджъри, деца.


  • 1

Добави коментар