Честит празник на блондинките

91
Честит празник на блондинките

През 2202 г. естествените блондини напълно ще изчезнат

Днес е Международният ден на блондинките. Ето няколко любопитни факта за жените с руси коси.

Според биолозите естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 г. Последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени.

По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект се нарича "бимбо илюзия".

Има си научно обяснение и на факта, че мъжете предпочитат блондинки. Изследванията сочат, че при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо.Тезата, че блондинките не са особено умни идва от актрисата Мерилин Монро. Тя става звезда с филма "Мъжете предпочитат блондинките". Всъщност, Мерилин е брюнетка по рождение.

Само за последните 50 години броят на блондините и блондинките се е съкратил от 49 до 14% от всички обитатели на планетата.

Естествените блондини са рядко явление. Да си намерят партньор със същия цвят на косата и то по любов е шанс едно на един милион.

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита. Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс.Добави коментар