Брюнетките са на почит

85
Брюнетките са на почит

Мъжете ги предпочитат за колежки

Британски социолози проведоха проучване как мъжете се отнасят към колежките си според цвета на косата им. Резултатите показват, че блондинките винаги са били и ще продължат да се възприемат като фриволни и повърхности, докато чернокосите дами дават вид на интелигентни и сериозни.

81% от анкетираните представители на силния пол свързват брюнетките с високо IQ и разчитат повече на тъмнокосите си колежки, когато има нещо важно за вършене.

На участниците в изследването били показани снимки на едни и същи жени, но с различни по цвят перуки. Момичетата с червена коса били свързани с психическа неуравновесеност, брюнетките били оценени като най-темпераментни, съобщи БГНЕС.

64% от мъжете потвърдиха стереотипа, че червенокосите жени са страстни натури. Блондинките пък били оценени като приятни събеседници и добри служители.

Интересно откритие е, че според мъжете брюнетките без грим са по-красиви, отколкото например "натурална и негримирана блондинка". В същото време 360 мъже на възраст между 18 и 46 години смятат, че русите жени са по-младолики от тъмнокосите.Добави коментар