Бон Апети срещу Бон Апети

143
Бон Апети срещу Бон Апети

Иван Звездев застрашен от 8 години затвор

Иван Звездев е застрашен от съд и евентуално 8 години затвор, пише hotnews.bg.

Звездев се въвлече в сериозен правен скандал без да го очаква, защото се оказа, че името на рубриката му е изплагиатствана от световен формат, който е много успешен в редица европейски държави и Щатите. Работата намирисва на съд до дупка.

„Едва ли преди години Иван е бил запознат със случващото се в телевизията по света и се съмняваме кражбата му да е умишлена, но в случая правото е на наша страна. Платили сме десетки хиляди за лиценз и желаем само нашето кулинарно предаване да носи името „Бон апети", споделят от екипа на новото предаване, което тече по Нова телевизия.

За подобен тип кражба на авторско право законът предвижда сериозна парична санкция и до 8 години затвор.

Оказва се, че между двете предавания по бТВ и Нова тв, които носят едно и също име, приликите са много, но и разликите не са малко. Например докато Иван Звездев бърка манджи над кухнята в студиото си, то швейцарският модел на „Бон апети" е доста по-разчупен и интересен.

В цял свят, както и в бг версията, млади водещи обикалят различни интересни дестинации и от тях си набавят всичко най-любопитно, свързано с храната и начина й на приготвяне. Вниманието на зрителите не е съсредоточено само върху готвенето на манджа, но му се предоставят и доста други интересни факти.

Според запознати адвокатите на Нова тв са се взели в ръце и зарекли да съдят продуцента Звездев до дупка. По този начин те искат да свалят плагиата от бТВ. Това допълнително ще засили войната между двете големи телевизии.

В медийните среди се коментира, че натискът срещу „Бон Апети" на Звездев е по-скоро продиктуван от идеята за мъст, отколкото на законово и правно съблюдаване. Вероятно, за да си спестят разправиите, от бТВ готвят нов кулинарен блок.Добави коментар