Бебешка козметика за мама

215
Бебешка козметика за мама

От какво да се възползвате

Вероятно ви се е случвало да посегнете към бебешкото мляко, за да хидратирате кожата на тялото си след плаж например. Или пък сте вземали "назаем" от шампоана на бебчо? А всички знаем колко универсални са бебешките мокри кърпички…


Със сигурност вече сте се убедили, че бебешката козметика е подходяща не само за бебетата. Ето и най-полезните й приложения.


За чиста и хидратирана кожа на тялото
Започнете деня си с душ и малко бебешки шампоан за коса и тяло. Нежните му съставки ще се погрижат перфектно за кожата ви, а деликатният му аромат ще събуди сетивата ви и ще ви зареди с приятно усещане за цял ден.
За да съхраните влагата на кожата си, след баня е добре да нанесете подходящ продукт.

На сухата кожа най-добро въздействие оказва бебешкото олио, като я прави мека и нежна. Ако кожата на тялото ви е нормална, погрижете се за нея с бебешки лосион или мляко. Те попиват бързо и не оставят мазен филтър по повърхността на кожата.


Ако пък денят ви обещава да е изпълнен със стрес и множество срещи и мероприятия, преди да излезете от дома, масажирайте стъпалата си с бебешка пудра. По този начин ще ги спасите от прекомерното потене и неприятния мирис.

Шампоанът
Щадящите скалпа и косъма съставки на детските шампоани са подходящи дори за ежедневна употреба.

Ако пък, бързайки за среща, сте забелязали, че косата ви е недотам чиста, следният трик със сигурност ще спаси положението: сложете малко бебешка пудра в корените на косата, масажирайте нежно и енергично разрешете с четка. След тази бърза намеса косата ви ще изглежда като току-що измита и ще ухае невероятно.

Против умора
В чантите си топгримьорите винаги носят бебешко мляко и мокри кърпички. С тяхна помощ гримът лесно се коригира и отстранява.

Напоете тампони с мляко и ги поставете върху лицето си за няколко минути. След това внимателно почистете кожата. Още по-бързо действие имат мокрите кърпички (с алое вера или лайка), които оставят върху кожата ви лек хидратантен филм.


Никога не използвайте козметични продукти за възрастни в грижата си за детето! Те съдържат консерванти и ароматизатори, а също така и алкохол. Нанесени върху нежната бебешка кожа, попадат директно в кръвта и може да се получи отравяне.
 Добави коментар