Бързо отслабване след Нова година

347
Бързо отслабване след Нова година

Както го правят звездите

Празниците не могат да минат без обилно хапване и пийване, а стройната фигура е желана цел на всяка жена през цялата година.

Как бързо да влезете във форма след Нова година? Възползвайте се от опита на звездите, които знаят за бързото отслабване повече от най-известните диетолози по света.

Предупреждаваме ви, че няма да можете моментално да свалите всички излишни килограми. Само за два-три дни обаче можете да стегнете контура на тялото, да отстраните отоците и да направите фигурата си да изглежда по-стройна.

Изхвърляне на излишните течности

* Хубавицата Хайди Клум толкова често се появява на червения килим, че не може да губи много време за подготовка. Затова си има сигурен изпитан метод – 15-минутна вана с английска сол. Съдържащият се в английската сол магнезиев сулфат изглажда и подмладява кожата и извлича от организма излишната вода. Благодарение на това силуетът става по-стегнат. Ако не намерите английска сол, можете да ползвате и обикновена морска сол без добавки.* Друг, не по-малко ефективен метод, са калните процедури. Компресът на цяло тяло с лечебна кал може да ви отърве от няколко сантиметра на талията и бедрата. Приятен бонус е и гладката кадифена кожа. Според слуховете, ако в британските салони не получите обявения отслабващ ефект след процедурата, ще ви върнат парите. В България обаче това правило едва ли се спазва.

* Масаж на проблемните зони. Помолете масажиста да обърне особено внимание на талията, корема и бедрата. В някои салони отделно се предлага масаж на корема, като на най-труден за „сваляне“ участък от тялото. А ако искате да убиете няколко заека с един изстрел, направете си комплексна процедура с масаж, компреси и сауна.

* Спрете въглехидратите, солта и млечните продукти. Точно това правят Дженифър Анистън и Лиз Хърли в деня преди важно събитие, а двете хубавици несъмнено могат да се похвалят с идеална фигура. Въглехидратите, съчетани със сол, задържат вода в организма, а млечните продукти се храносмилат трудно.

* Не дъвчете дъвка. Колкото и странно да ви звучи това, по време на дъвченето вие неизбежно гълтате въздух, който увеличава обема на корема. Освен това, дори и дъвките без захар съдържат подсладители, които ще ви накарат да пиете повече вода.

* След ядене си направете петминутна разходка на открито – така ще се предпазите от задържане на излишен въздух в организма. Поради същата причина пийте само негазирана вода и избягвайте плодовите сокове, кафето и алкохола.Зрителна измама

* Не е задължително да пробвате радикални методи за отслабване. Можете вместо това да замаскирате излишните сантиметри. Звездите най-често го правят с бронзант. Нанесен правилно, тониращия крем разпределя правилно акцентите, скрива недостатъците и подчертава предимствата на тялото. Принципът е прост – тенът трябва да е по-тъмен на местата, които искате да скриете, и по-светъл на местата, които искате да „разширите“. Джей Ло, например, винаги нанася бронзант на вътрешната и външната страна на бедрата си, като по този начин ги кара да изглеждат по-тънки.

* Отново с помощта на бронзант можете да направите лицето си по-слабо. Нанесете тониращ крем под долната челюст и под скулите, за да „издължите“ визуално лицето. Само че не се престаравайте – границата между бронзанта и естествената кожа не бива да бие на очи.

* Изберете си правилно коригиращо бельо. Ако не знаете какво точно ще ви отива най-много, прочетете някоя статия по въпроса.

* И последен съвет – не се изгърбвайте. Изправената стойка ще ви накара да изглеждате по-високи и по-слаби.Добави коментар