Бабите на принц Джордж

315
Бабите на принц Джордж

Коя беше най-стилна?

Херцогинята на Корнуол Камила и Керъл Мидълтън - майката на херцогинята на Кеймбридж Катрин, често са възхвалявани за елегантността и изискания им стил. Двете дами не разочароваха наблюдателите и в деня на кралското кръщене на внука им принц Джордж, повеждайки своеобразна битка за титлата най-стилна баба в параклиса на двореца “Сейнт Джеймс”.

Камила и Керъл за пореден път демонстрираха, че живеем в ерата на великолепните баби с избраните от тях шикозни ансамбли за събитието.

На Керъл Мидълтън се приписва заслугата за моделирането на изискания стил на дъщерите й Катрин и Пипа. Бабата на принц Джордж по майчина линия се открояваше на фона на останалите дами с елегантно тъмносиньо палто с кремави дантелени апликации. Очевидно на върха на щастието заради кръщенето на първия си внук, Керъл Мидълтън беше избрала идеалния аксесоар, придаващ завършеност на вида й - брилянтна усмивка.Същевременно херцогинята на Корнуол Камила изглеждаше не по-малко сияйна в изцяло кремавия си ансамбъл с палто от букле, съчетан с аксесоари в същия цвят и многоредна перлена огърлица. В тоналността на деня - кремаво, в съответствие с великолепната рокличка от сатен и дантела на принц Джордж, използвана по традиция за кралски кръщенета от 1841 г., беше и тоалетът на херцогинята на Кеймбридж.

Ансамбълът с дипли, изработка на Аликзандър Маккуин, и гарниран с шапка на Джейн Тейлър и подходящи аксесоари, подчертаваше елегантната фигура на 31-годишната Катрин, родила първия си син само преди три месеца.

Сестра й Пипа Мидълтън също беше заложила на кремавата тоналност с ансамбъл на дизайнерката Сузана, посочва вестник "Монитор".Гостите на кръщенето бяха едва двайсет и двама. 87-годишната кралица Елизабет Втора беше в компанията на три поколения бъдещи монарси - сина си Чарлз, внука си Уилям и правнука си Джордж. Единствените чужди свидетели на кръщенето бяха 16-те хористи на параклиса, които изпълниха два химна - Blessed Jesu! Here we Stand, написан от Ричард Попълуел за кръщенето на принц Уилям през 1982 г., и The Lord Bless You and Keep You от Джон Рутър. Кръщенето продължи малко повече от половин час.

Всички не пропускат да отбележат колко добре се е държал малкият принц, който според свидетели дори помахал с ръка на прабаба си Елизабет Втора. Тримесечният Джордж е бил потопен в купел, направен по поръчка на кралица Виктория и проектиран от принц Албърт Сакс-Кобург и Гота през 1841 г. Шедьовърът е поръчан независимо от факта, че Виктория е имала на разположение стария купел от 1660 г.Добави коментар