Бабини рецепти за контрацепция

108
Бабини рецепти за контрацепция

Да ядеш пчели?

Специалисти съставиха списък с някои от най-популярните методи за контрацепция, които използвали нашите баби.

Властите във всяка страна от години се борят срещу тийнейджърската бременност и сексуалните заболявания, лепейки плакати и разпространявайки листовки. Това обаче не спира подрастващите да правят рисков секс.

В някои страни дори прибегнаха към машини за безплатни презервативи в училищата. След като и това не помогна, експерти решили да проверят какви са били начините за контрол на раждаемостта преди.Оказва се, че нашите баби са се предпазвали от бременност с кисело. Киселите храни от древни времена се смятали за един от най-надеждните начини за защита и се прилагали масово като форма на противозачатъчни, посочва БГНЕС.

Младите жени в Русия пък били съветвани да ядат... пчели. Колкото повече насекоми хапнете, толкова по-малък е шансът от забременяване следващия път, когато правите секс. Нашите баби и прабаби твърдо вярвали в противозачатъчната сила на пчелната киселина.

Мъжете, от своя страна, пиели оцет. Смятало се също така, че позата за секс също предпазва от нежелано забременяване, но според съвременните гинеколози позите по-скоро се използват за улесняване на зачеването.Добави коментар